FIN: Startup-yritystenkö ei kannata ulkoistaa?

24 Apr FIN: Startup-yritystenkö ei kannata ulkoistaa?

Todellako?
Kyllä ja ei. Vastaus riippuu startup-yrityksen kehitysvaiheesta.

Startup-yrityksen EI kannata ulkoistaa…
…ainakaan kehityksensä alkuvaiheessa.


Alkuvaiheessa startup on vasta etsimässä omaa yrityskulttuuriaan, perusrutiinejaan ja ydinarvojaan. Alkuvaiheen startup-yritykset parantelevat koko ajan tuotettaan ja etsivät sen tärkeimpiä ominaisuuksia, jolloin ulkopuolisten sekaantuminen tuotekehitykseen voi saada aikaan vain turhaa hässäkkää. Tuotekehittely kannattaa alussa pitää lähellä.

Yleisesti ottaen alkuvaiheen startup-yritysten kannattaa välttää ulkoistamista, sillä:

  • Se nostaa johdon kiinteitä kustannuksia – Tarpeeton ylikuormitus lisääntyy, kun yrität yhtä aikaa keskittyä moneen tiimiin, jotka toimivat eri paikoissa ja eri tavoilla.
  • Se eriyttää yrityskulttuuria – Ulkoistettuja tiimejä on erittäin vaikeaa saada sitoutumaan yrityksesi toimintakulttuuriin. Piste. Ulkoistetut työntekijät saattavat toki omaksua joitakin osia yrityksesi kulttuurista, mutta totuus on, että heidän työtapoihinsa vaikuttaa pääasiassa heidän oma työnantaja- yrityksensä. Yrityksesi kulttuuriin sitoutuminen on erityisen hankalaa siinä vaiheessa, kun yrityksesi on vielä etsimässä omaa toimintatapaansa.
  • Tuotteen fokus muuntuu jatkuvasti – Alkuvaiheessa olevat startup- yritykset muuttavat tuotteidensa ulottuvuuksia koko ajan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että joudut speksaamaan itsesi läkähdyksiin varsinkin silloin, jos sinun täytyy dokumentoida joka ikinen muutos vaikkapa Intiaan, jonne olet tiimin ulkoistanut.
  • Hallinnan tunne – Vaikka tämä ei välttämättä ole ongelma kokeneiden teknologiajohtajien kohdalla, on hallinnan tunne äärimmäisen tärkeä silloin, jos kyseessä on ensimmäinen, toinen tai kolmas startup-yrityksesi. Koet tarpeelliseksi tunteen, että yritystoimintasi ja tuotekehityksesi ovat hallinnassasi. Toiselle puolelle maapalloa ulkoistaminen pitää sinut jatkuvasti varpaillasi pohtimassa sitä, mitä sieltä saatkaan käsiisi seuraavaksi, vai saatko mitään. Kyseessä on ehkä pieni, mutta nuoren yrittäjänalun itseluottamuksen kannalta hyvin tärkeä asia.

Tarina muuttuu, kun olet julkaissut tuotteesi ensimmäiset versiot, käynyt läpi seuraavan rahoituskierroksen ja sinun täytyy alkaa laajentaa tiimiäsi. Vasta tässä vaiheessa sinun kannattaa ensimmäistä kertaa miettiä ulkoistamista, sillä ohjelmointitiimin kasvattaminen saattaa joskus pysäyttää liiketoiminnan kasvun.

Startup-yrityksen kannattaa ehdottomasti harkita ulkoistamista kasvuvaiheessaan.

Yleisimmät syyt tähän ovat:

  • Sinun täytyy vastata sijoittajien kasvuodotuksiin, ja saattaa olla mahdotonta palkata tarpeeksi monta ohjelmoijaa orgaanisesti lähialueelta. Tärkeää on löytää hyvä ulkoistuskumppani, joka pystyy tarjoamaan yrityksellesi hyviä menettelytapoja, huippuosaamista ja tarpeeksi työvoimaa, jotta voit koota tiimisi ja kasvattaa yritystäs.
  • Saat asiakkaita erittäin nopeasti etkä kykene tarjoamaan palvelua heille kaikille. Joka kerta, kun yhteistyön aloittaminen uuden asiakkaan kanssa viivästyy, menetät rahaa ja potentiaalisen suosittelijan. Ulkoistettu tiimi voi olla avuksi asiakkaiden pitämisessä ja palvelujen räätälöinnissä heille.
  • Rästitöiden määrä kasvaa suureksi ja sinulla olisi mahdollisuus tienata enemmän, jos ehtisit viemään projektit ajallaan loppuun asti. Mutta sinulla ei ole tähän resursseja. Tällaiset työtehtävät ovat yleensä sopivia ulkoistetuille tiimeille, sillä ne ovat usein erillisiä projekteja.
  • Tarvitset niche-taitoja vain rajoitetun ajan – Kannattaako sinun todella palkata tiimi täyteen kokoaikatyöntekijöitä, jos tarvitset heidän taitojaan vain puolen vuoden ajan? Luultavasti ei, vaan on järkevämpää ulkoistaa tehtävä jollekin alan spesialistille.
  • Tarvitset joustavuutta – On hienoa käyttää rahaa ja kasvattaa tiimejä, mutta hauskuus loppuu, kun sinun täytyykin supistaa toimintaa. Mitä tässä tilanteessa tapahtuisi, jos yrityksesi palveluksessa olisi vain talon sisäisiä tiimejä? Vastaus on yksinkertainen; päätyisit joko polttamaan paljon rahaa ja pitämään tiimeistäsi kiinni tai lietsomaan paniikkia alkamalla antaa potkuja. Ulkoistaminen mahdollistaa yrityksesi joustavuuden.

Reality check – Jos onnistut palkkaamaan yrityksellesi osaavan ulkoistuskumppanin, voi oman talosi väki päätyä tylyn tosipaikan eteen: Ovatko tiimisi jäsenet oikeasti hyviä, vai ovatko he lopulta lähinnä “elämäntapa-startup-hipstereitä”?

Kaikki mainittu auttaa sinua keskittämään yrityksesi sisäisen työpanoksen tärkeimpiin ydintehtäviin. Toki voit käyttää ulkoistettua henkilöstöä tehokkaasti myös ydintuotteesi kehittämiseen, mutta se on jo eri tarina, josta lupaan kirjoittaa enemmän lähitulevaisuudessa.

“Suositukseni on, että niiden yritysten, joissa on yli 20 talon sisäistä ohjelmoijaa, tulisi pitää 1/3 henkilöstöstä ulkoistetuissa tiimeissä”.

ps. Itse asiassa, startup-yritysten tulisi käyttää lähitukea ulkoistamisen sijaan, mutta tästä kirjoitan myöhemmin lisää.
Jos pidit tästä artikkelista, saatat pitää myös tästä: Vältä nämä 5 virhettä ohjelmistokehityksen ulkoistamisessa.

Artikkelin on kirjoittanut Netcorp Software Outsourcing Servicesin Chief Outsourcing Strategist ja puhuja Paavo Pauklin.

Paavo Pauklin
info@netcorp.ee
No Comments

Post A Comment